Saimaan mediakeskus

Sisältötyypit

Tekstipohjaiset sisältötyypit

Perustekstityyppi on artikkeli. Se muodostuu pääkuvasta, otsikosta, ingressistä ja leipätekstistä. Tekstiin voi liittää kuvia, hyperlinkkejä, liitetiedostoja, äänitiedostoja sekä videoita.

Artikkelipohjasta on muokattu arvostelu. Se on toiminnoiltaan muutoin artikkelin kaltainen, mutta lisäkenttinä ovat arvosteltavan teoksen (kirjan, musiikin, elokuvan tms.) tunnistetiedot.

Kuvapohjaiset sisältötyypit

Kuvagalleriassa voi julkaista png-, jpg ja gif-kuvia. Galleria vaatii pääkuvan, joka toimii galleriakarusellissa linkkinä kuvagalleriaan.

Kuvagalleriaan voi lisätä myös sisältö kuvaavan otsikon ja ingressiin.

Päivän kuva on yksittäinen kuvatiedosto. Kuvaan voi liittää otsikon ja leipätekstin.

Videojuttu-sisältötyyppiin voi liittää videotiedoston. Luotettavimmaksi havaittu videomuoto on MP4, vaikka videoplayer hyväksyy muutkin tiedostotyypit.

Videon lisäksi sisältötyyppi vaatii otsikon ja pääkuvan (png, gif, jpg) ja siihen voi liittää ingressin ja leipätekstin.

Äänite

Äänitteen tiedostomuodot ovat mp3 ja mp4. Tiedoston lisäksi juttuun voi liittää otsikon, ingressin ja leipätekstin. 

Blogi

Blogi on käyttäjäkohtainen sisältötyyppi, joten jokaisella käyttäjällä voi olla oma blogi. Blogimerkintään voi tulla otsikon ja blogiteksin lisäksi kuvia. Blogikirjoittajan kuva näkyy blogimerkinnässä julkaisuaikatietojen lisäksi, jos käyttäjä on lisännyt kuvansa omaan käyttäjäprofiiliinsa.

Kolumni

Kolumni on sisältötyyppinä blogin ja artikkelin kaltainen. Kolumni vaatii pääkuvan (esimerkiksi kolumnistin kuvan) ja otsikon, ingressin ja leipätekstin.

Liitteet