Saimaan mediakeskus

Etusivu » Hankkeet » Ejuttu
OPH_hankelogo.jpg       oyvaaka.jpg


Ejuttu-verkkolehtipohjat koulujen käytössä

Syysklukukaudesta 2011 alkaen koulut ovat saaneet käyttöönsä verkkolehtipohjan, joka on kehitelty Ejuttu-hankkeessa.

Lappeenrannan lyseon lukio on jo aloittanut käytön keväällä 2011, ja nyt mukaan ovat tulleet Lauritsalan koulu, Peltolan koulu, Kuusimäen koulu, Mustolan koulu ja Joutsenon lukio. Koulujen Ejuttu-vastaaville on järjestetty koulutusta Saimaan mediakeskuksessa sekä kouluilla.

kuusimaen_ejuttu.PNG

Verkkolehtipohjaa hyödyntävät myös kaupungin nuorisotoimen Pistorasia-verkkolehti sekä Mediakeskuksen Sormet-hanke että Molla-hanke.

Lehden sivuille on vaivatonta lisätä tekstiä ja kuvia. Lisäksi koulun tapahtumista voi tehdä kuvagallerioita. Verkkolehteen voi myös liittää videoita, animaatioita ja äänitiedostoja. Kouluilla on siis käytössä eräänlainen koulun oma "yle.fi".

Verkkolehteä hallinnoi Saimaan mediakeskus. Jokaisella Ejuttu-koululla on päätoimittaja, joka vastaa mm. lehden ulkoasusta ja käyttäjätunnuksista. Oppilaat saavat joko omat tunnukset tai ryhmätunnukset, joilla he voivat lisätä sisältöä. Oppilas ei kuitenkaan voi julkaista tuotoksiaan vaan julkaise-nappia painaa aina opettaja. Opettajat voivat myös poistaa sisältöä.

Ejuttu - koulun uutisia ja projekteja tekstin, kuvin, videoin

Ejuttu on Opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehittämishanke. Ejuttu-hanke tuottaa lappeenrantalaisten koulujen käyttöön verkkolehtijulkaisualustan, jota koulut voivat käyttää joko koulun ajankohtaisten uutisten ja tapahtumien viestimiseen tai projektien julkaisuun.

Ejutusta on pyritty tekemään helppokäyttöinen alusta. Siinä voi julkaista tekstiä, kuvia, video- ja äänitiedostoja, kuvagallerioita, kyselyjä ym.

Pilotointi 2011 - 2012

lyskari.jpg

Ejutun pilottikouluna on toiminut kevään 2011 aikana Lappeerannan lyseon lukio, jonka verkkolehteen voi tutustua osoitteessa www.lyskari.fi. Syksyllä 2011 pilotointia jatketaan niin, että verkkolehteä tarjotaan 5 - 7 koululle. Käyttäjille järjestetään tarvittava koulutus ja perehdytys. Ensimmäinen perehdytystilaisuus on 19.9. klo 13 alkaen Saimaan mediakeskuksen koulutusluokassa. Ejutun käyttöön ottaville kouluille järjestetään koulutustilaisuus 29.9. klo 9 - 15. Kumpaankin tilaisuuteen voi ilmoittautua Mediakeskuksen Koulutus-sivuilta.

Ejuttu-hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Saimaan ammattikorkeakoulu, joka on vastannut Ejuttu-alustan teknisestä ja graafisesta suunittelusta ja toteutuksesta. Ejuttu-palvelimen ylläpidosta vastaa F-Solutions Oy.