Saimaan mediakeskus

averkosto.png

 

Haluatko oppia uudenlaisen tavan elävöittää oppituntiasi? Taloudellisen tiedotustoimiston virtuaalinen asiantuntijavierailu on ilmainen palvelu kouluille. Verkostossa on yli 120 ammattilaista eri yrityksistä, järjestöistä ja organisaatioista, jotka ovat valmistautuneet tulemaan oppitunnillesi netin välityksellä.

Asiantuntijaverkoston hyödyntäminen opetuksessa -koulutus järjestetään 25.9. Saimaan mediakeskuksen koulutusluokassa A226 (Pohjolankatu 23). Paikalla TAT:n projektipäällikkö Maarit Mattila sekä virtuaalivieras.

http://www.opetin.fi/asiantuntijaverkosto/mika-asiantuntijaverkosto/

Ilmoittaudu tästä linkistä

 
 
Peda.net on käytössä!

 

Peda.net

 

Peda.net-oppimisympäristö on käytössä Lappeenrannan perusopetuksen kouluissa. Peda.net on oppilaalle oma henkilökohtainen alusta - OmaTila - , jossa hänen portfolionsa sisältö säilyy koulun jälkeenkin. Toisaalta Peda.netiin voi luoda yhteisiä tiloja koululle, luokille, oppiaineille.

Jokainen käyttäjä luo palveluun omat tunnuksensa. Peda.netistä löytyvät ohjeet tunnusten luomiseksi. Alle 15-vuotiaan tunnus rekisteröidään huoltajan suostumuksella, ja siihen ohjeet löytyvät huoltajakirjeestä.

Mediakeskus kouluttaa opetushenkilöstöä tarpeen mukaan. Koulukohtaisista koulutuksista voi sopia Timo Kainulaisen kanssa.

Peda.net-palvelu: https://peda.net

 

 

 

Tervetuloa koulutuksiin!
800px-Colloque_scientifique_international_portant_sur_les_TIC_en_éducation_-_22.jpg

TVT -strategia

 

Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimen tieto- ja viestintätekniikan strategian toteuttamiseen käytetään Tossu -ohjelmistoa. Tossuja löytyy kaksi, perinteinen Tossu sekä TVT -tossu johon kirjataan Tossu -tyyliin lukuvuosikohtaisesti myös tieto- ja viestintätekniikan strategian toteuttamisen toimenpiteet ja arviointi. Tieto- ja viestintätekniikan strategian koonti löytyy linkkinä sivun vasemmasta laidasta.

 

 

OHJE: AppleTV:n liittäminen eduMedia -verkkoon.
Koulujen AppleTV:t voivat käyttää eduMedia -verkkoa.

1) AppleTV:n asetuksista valitaan eduMedia -verkko
2) Verkkoon tarvittavan salasanan saa Mediakeskuksesta tai Saitalta
3) Laite nimetään Asetuksissa: Koulu_tila/luokka/käyttäjä tms.
4) AirPlay -näyttökoodi otetaan käyttöön Asetuksissa


EduMedia -verkko löytyy kouluilta joilla eduLappee -verkko kuuluu/näkyy.
 

eduLappee - uusi langaton verkko !

Lappeenrannan kaupungin kouluille on luotu uusi langaton verkko; eduLappee. Tämän verkon käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Saita tulee järjestemään koulutusta koulujen TVT -vastaaville verkon käyttöön liittyen, käyttötukea tulee samaan Saimaan mediakeskukselta Saitan koulutuksen jälkeen. Ensimmäisessä vaiheessa verkon käytön prioriteetti on lukio- ja yläkoulukäytössä.
eduLappee -verkko vaatii kirjautumisen ( sertifiointi ) eli se ei ole vapaa langaton verkko vaan vaatii verkkoon tunnistautumisen joko omalla käyttäjätunnuksella tai sertifikaatilla ( mobiililaitteet ).

 


Moodle-oppimisympäristön uusi osoite -  https://saimaamoodle.mmg.fi

Moodle oppimisympäristö on vaihtanut osoitetta. Toimintamypäristö on muuten samankaltainen kuin aiempikin, mutta tunnuksissa on tapahtunut seuraavat muutokset: 1. Käyttäjätunnus on sama kuin vanhassa edusaimaa –tunnuksessa ilman loppuosaa eli etunimi.sukunimi. Mikäli vanhassa edusaimaa –tunnuksessa oli numero, niin se on edelleen tunnuksessa (etunimi.sukunimi2 jne..) Salasana on etunimi pienillä kirjaimilla, ja se pakotetaan vaihtamaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla. 2. Pyytäkää käyttäjiä kirjautumaan Moodleen sekä päivittämään omat tietonsa ajan tasalle. Etenkin sähköpostiosoitteen kohdalta. Tietoja pääsee muuttamaan Moodlen etusivun oikean yläreunan oma nimi -linkistä 3. Jatkossa käyttäjät luovat käyttäjätunnuksensa Moodleen itse etusivun linkin ’Aloita nyt luomalla uusi käyttäjätunnus!’ kautta. Eli tunnuksia ei jatkossa synkronoida mistään järjestelmästä. 4. Opettajien Moodle -tunnusten ryhmät pysyivät entisinä. Ainoastaan admin-tunnus on poistettu käytöstä.
Yhteydenotot:
Jouni Kolehmainen, käyttäjätunnukset, tekninen tuki
Timo Kainulainen, koulutus, opastus

 

Mediakeskus toivottaa opettajat ja oppilaat tervetulleiksi maksuttomiin koulutuksiin ja mediapajoihin kevätlukukaudella 2014!

Kamera jalustassa

Tietoa koulutuksista löydät Koulutus -välilehdestä.

Yleisistä koulutuksista ilmoitetaan erillisillä sähköposteilla sekä Saimaan mediakeskuksen kotisivuilla.  
Koulukohtaisten koulutusten sisällöstä ja aikatauluista sovitaan koulun johdon kanssa.  
Kouluissa toteutettaviin mediapajoihin osallistuu opettajan lisäksi oppilaita.
Hankekoulutukset liittyvät mediakeskuksen koordinoimiin tieto- ja viestintätekniikan ja mediakasvatuksen hankkeisiin. Lisätietoja niistä on Hankkeet -osiossa .

Opettajille tarkoitetut pajakoulutukset sekä oppilaille suunnatut mediapajat ovat maksuttomia lappeenrantalaisille kouluille.

Saimaan mediakeskuksen koulutuksiin voivat osallistua myös muiden kuntien opettajat. Ei-lappeenrantalaisilta opettajilta perittävät maksut löytyvät hinnastosta.

Mediakeskuksen tilat ovat Pohjolankatu 23:n toisessa kerroksessa luokissa 223 (työtilat) ja 226 (koulutusluokka).

Toivotamme teidät tervetulleeksi koulutuksiin!

Yhteistyöterveisin

Timo, Petja ja Riikka

 

Timo Kainulainen
050 593 9456
timo.kainulainen(ät)lappeenranta.fi

Petja Pyykkönen
040 637 4494
petja.pyykkonen(ät)lappeenranta.fi

Riikka Tidenberg
040 124 4933
riikka.tidenberg(ät)lappeenranta.fi

Hankkeet
koulu, media ja osallisuus Arjen oppimiskokemukset sulautuvissa ympäristöissä Tekla