Saimaan mediakeskus

Mediakeskus toivottaa opettajat ja oppilaat tervetulleiksi maksuttomiin koulutuksiin ja mediapajoihin!

Tietoa koulutuksista löydät Koulutus -välilehdestä.

_________________________________________________________________

averkosto.png

 

Haluatko oppia uudenlaisen tavan elävöittää oppituntiasi? Taloudellisen tiedotustoimiston virtuaalinen asiantuntijavierailu on ilmainen palvelu kouluille. Verkostossa on yli 120 ammattilaista eri yrityksistä, järjestöistä ja organisaatioista, jotka ovat valmistautuneet tulemaan oppitunnillesi netin välityksellä.

Asiantuntijaverkoston hyödyntäminen opetuksessa -koulutus järjestetään 25.9. Saimaan mediakeskuksen koulutusluokassa A226 (Pohjolankatu 23). Paikalla TAT:n projektipäällikkö Maarit Mattila sekä virtuaalivieras.

http://www.opetin.fi/asiantuntijaverkosto/mika-asiantuntijaverkosto/

Ilmoittaudu tästä linkistä

 
 
Peda.net

 

Peda.net-oppimisympäristö on käytössä Lappeenrannan perusopetuksen kouluissa. Peda.net on oppilaalle oma henkilökohtainen alusta - OmaTila - , jossa hänen portfolionsa sisältö säilyy koulun jälkeenkin. Toisaalta Peda.netiin voi luoda yhteisiä tiloja koululle, luokille, oppiaineille.

Jokainen käyttäjä luo palveluun omat tunnuksensa. Peda.netistä löytyvät ohjeet tunnusten luomiseksi. Alle 15-vuotiaan tunnus rekisteröidään huoltajan suostumuksella, ja siihen ohjeet löytyvät huoltajakirjeestä.

Mediakeskus kouluttaa opetushenkilöstöä tarpeen mukaan. Koulukohtaisista koulutuksista voi sopia Timo Kainulaisen kanssa.

Peda.net-palvelu: https://peda.net

 

_________________________________________________________________

Ohjeet

 

Apple VPP

Apple on ottanut Suomessa käyttöön syksyllä 2014 Volume Purchase Programmen VPP:n eli oppilaitosten määrälisenssiohjelman. Tällä ohjelmalla koulu voi ostaa useita appeja App Storesta kerralla.

Määräostoksista voi saada alennusta, jos ohjelman tekijä antaa tällaisen tarjouksen.

VPP ei ole vielä valmis ja toistaiseksi mennään perinteisillä lahjakorteilla. Niitä saa esimerkiksi tilattua Business Forumilta laskulle.

Lisätietoja: Apple VPP ja Business Forum


AppleTV:n liittäminen eduMedia -verkkoon.
Koulujen AppleTV:t voivat käyttää eduMedia -verkkoa.

1) AppleTV:n asetuksista valitaan eduMedia -verkko
2) Verkkoon tarvittavan salasanan saa Mediakeskuksesta tai Saitalta
3) Laite nimetään Asetuksissa: Koulu_tila/luokka/käyttäjä tms.
4) AirPlay -näyttökoodi otetaan käyttöön Asetuksissa


EduMedia -verkko löytyy kouluilta joilla eduLappee -verkko kuuluu/näkyy.
 

eduLappee - uusi langaton verkko !

Lappeenrannan kaupungin kouluille on luotu uusi langaton verkko; eduLappee. Tämän verkon käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Saita tulee järjestemään koulutusta koulujen TVT -vastaaville verkon käyttöön liittyen, käyttötukea tulee samaan Saimaan mediakeskukselta Saitan koulutuksen jälkeen. Ensimmäisessä vaiheessa verkon käytön prioriteetti on lukio- ja yläkoulukäytössä.
eduLappee -verkko vaatii kirjautumisen ( sertifiointi ) eli se ei ole vapaa langaton verkko vaan vaatii verkkoon tunnistautumisen joko omalla käyttäjätunnuksella tai sertifikaatilla ( mobiililaitteet ).

 

Moodle-oppimisympäristön uusi osoite -  https://saimaamoodle.mmg.fi

Moodle oppimisympäristö on vaihtanut osoitetta. Toimintamypäristö on muuten samankaltainen kuin aiempikin, mutta tunnuksissa on tapahtunut seuraavat muutokset: 1. Käyttäjätunnus on sama kuin vanhassa edusaimaa –tunnuksessa ilman loppuosaa eli etunimi.sukunimi. Mikäli vanhassa edusaimaa –tunnuksessa oli numero, niin se on edelleen tunnuksessa (etunimi.sukunimi2 jne..) Salasana on etunimi pienillä kirjaimilla, ja se pakotetaan vaihtamaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla. 2. Pyytäkää käyttäjiä kirjautumaan Moodleen sekä päivittämään omat tietonsa ajan tasalle. Etenkin sähköpostiosoitteen kohdalta. Tietoja pääsee muuttamaan Moodlen etusivun oikean yläreunan oma nimi -linkistä 3. Jatkossa käyttäjät luovat käyttäjätunnuksensa Moodleen itse etusivun linkin ’Aloita nyt luomalla uusi käyttäjätunnus!’ kautta. Eli tunnuksia ei jatkossa synkronoida mistään järjestelmästä. 4. Opettajien Moodle -tunnusten ryhmät pysyivät entisinä. Ainoastaan admin-tunnus on poistettu käytöstä. Yhteydenotot:
Jouni Kolehmainen, käyttäjätunnukset, tekninen tuki
Timo Kainulainen, koulutus, opastus

__________________________________________________

 

Mediakeskuksen tilat ovat Pohjolankatu 23:n toisessa kerroksessa luokissa 223 (työtilat) ja 226 (koulutusluokka).

Toivotamme teidät tervetulleeksi koulutuksiin!

Yhteistyöterveisin

Timo Kainulainen
050 593 9456
timo.kainulainen(ät)lappeenranta.fi

Petja Pyykkönen
040 637 4494
petja.pyykkonen(ät)lappeenranta.fi

Riikka Tidenberg
040 124 4933
riikka.tidenberg(ät)lappeenranta.fi

Hankkeet
koulu, media ja osallisuus Arjen oppimiskokemukset sulautuvissa ympäristöissä