Saimaan mediakeskus

Mediakeskuksen väki toivottaa kaikille hyvää ja rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta!

 tonttu.jpg 

 
 
Voimavirta-koulutus matemaattisten aineiden opettajille
digivirtaa.JPG

Aika: 22. - 23.9.2016 klo 9 - 15 (lähipäivät)
Paikka: Lappeenranta (koulutustila ilmoitetaan myöhemmin)
Sisällöt: katso täältä

Kouluttaja
Ari Myllyviita, FM, yhteisöpedagogi (AMK)
Kemian ja matematiikan lehtori, rehtoria avustava opettaja
Opettajakouluttaja, hankekoordinaattori
Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

 

 Joni Hikipää GAFE:n pääkäyttäjä

Joni Hikipäälle voi osoittaa GAFEn käyttöön liittyviä teknisiä kysymyksiä. Jonin tavoittaa sähköpostilla osoitteesta etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi, etunimi.sukunimi@lappee.fi tai puhelimitse numerosta 040 662 0291.

 
Varhaiskasvatuksen osaava-koulutukset
Pedanetissä syksylle 2016!

Osaava-hanke "Atte- Apua tietoteknisiin taitoihin esi- ja alkuopetuksessa toimiville" aloitti 1.4.2016.
Hanke on saanut avustusta Osaava-ohjelman mukaiseen kehittämistyöhön ajanjaksolle 1.4.2016-2.6.2017.
Atte mahdollistaa täydennyskoulutuksen järjestämisen tietoteknisten laitteiden parissa.
Koulutukset löydät listattuna täältä.

 
Koulutuksissa harjoitellaan sovellusten käyttöä, joita pystyt hyödyntämään työssäsi ryhmätilanteissa tai yksilöllisen oppimisen tukena (esim.S2). Sovellukset tähtäävät toiminnallisuuteen ja niissä painottuu lapsen oma tuottaminen, sekä kielellinen että luova toiminta.

Koulutukset pidetään Pohjolankatu 23:ssa, Kimpisen koulukeskuksen 2. kerroksessa, Saimaan mediakeskuksen luokkatilassa, A234. Kaikki koulutukset ovat tarkoitettu esi-ja alkuopetuksen toimijolle ja koko varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Aikaisempaa kokemusta ipadista ei tarvitse olla!

Kaikkiin koulutuksiin pääset ilmoittautumaan Lappeenrannan Pedanetissä klikkaamalla mediakeskuksen kalenterissa sen päivän kohdalta, jolloin koulutus on. Tästä pääset ilmoittautumaan Pedanettiin.

 

 

Digivirtaa lukiokoulutukseen - materiaalitdigivirtaa.JPG

Digivirtaa lukiokoulutukseen -hankkeessa on julkaistu Youtubeen video-ohjeita GAFE (Google Apps for Education) -palvelujen käytöstä sekä O365 (Microsoft)-pilvipalvelun ohjeita.

Lisää ohjeita muhin lukiossa käyttökelpoisiin sähköisiin ympäristöihin tulee kevään ja syksyn aikana.

Linkkejä muiden tuottamiin materiaaleihin löytää täältä.

 
Maksullisten sovellusten (appien) osto iPadeille.

ipad-air.jpg

Lappeenrannan kaupungilla on käytössä Volyymiosto-ohjelma (VPP) iPadien sovellusten hankkimiseksi. VPP:n kautta iPadeihin voi hankkia maksullisia sovelluksia. Ne on hinnoiteltu VPP.ssä normaalihintoja edullisemmin ja useimmat sovellut saa VPP:sta puoleen hintaan, kun ostaa 20 kpl tai enemmän.

 Ilmaiset sovellukset voi ladata suoraan laitteelta eikä niitä hankita VPP:n kautta.

 Maksullisten sovellusten osto tapahtuu seuraavasti:

 1.       Valitse hankittavat sovellukset Apps Storesta.

2.       Ilmoita tällä lomakkeella hankittavan sovelluksen tiedot. Jokaisesta sovelluksesta pitää täyttää oma lomake. Merkitse mahd. tarkkaan sovelluksen nimi (useilla sovelluksilla voi olla samankaltainen nimi), jotta ei tule vääriä hankintoja.

Lomake: http://goo.gl/forms/KAKoy0KQps.

Jotta voit täyttää lomakkeen, sinun pitää kirjautua GAFE-tunnuksilla.

 3.       Tilauksia käsittelevä henkilö ottaa sinuun sähköpostitse yhteyttä, kertoo hankittavien sovellusten hinnan ja määrän. Vahvista tilaus vastaamalla saamaasi sähköpostiin. 

4.       Saat viikon kuluessa sähköpostiviestin, kun tilaamasi sovellukset ovat ladattavissa. Sovellukset ladataan jokaiselle laitteelle erikseen Apps@Workin kautta. Ole tarkkana, että lataat koulusi laitteille vain sen määrän, jonka olet tilannut. 

5.       Koulu saa n. kuukauden kuluessa laskun tilatuista sovelluksista.

Linkki laajempaan tilausohjeeseen! 

 Ota yhteyttä, mikäli sinulla on tähän liittyviä kysymyksiä: joni.hikipaa@lappeenranta.fi, 040 662 0291.

 

 
Käytä eduLappee-verkkoa SaitaOpenin sijaan

 

edulappee.png

 

Saitalta saatujen tietojen mukaan SaitaOpen -verkko on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut ja suurin käyttö SaitaOpenille on nimenomaan kouluilla. Koulujen pitäisi käyttää SaitaOpen verkon sijaan eduLappee –verkkoa, myös oppilaiden omien laitteiden osalta. Laitteiden käyttö on erittäin hidasta SaitaOpenissa, joten laitteesta ei myöskään saada kaikkea tarvittavaa verkkopalvelujen osalta irti (mm. videot, verkkosovellukset).

Jos verkko tuntuu hitaalta, niin tarkistakaa ensin mitä verkkoa laite käyttää. Jos laite on SaitaOpen-verkossa, niin vaihtakaa verkoksi eduLappee ja unohtakaa laitteessa SaitaOpen-verkko.

Oppilaat kirjautuvat omilla Oppilas-verkon tunnuksillaan Oppilas\käyttäjätunnus. MDM:ssä olevat laitteet kirjautuvat SaitaOpenin unohtamisen jälkeen valitsemalla listasta eduLappee. Tärkeää on, että laitteista unohdetaan SaitaOpen, ettei laitteet vaihda verkkoa lennossa.

SaitaOpenin runsas käyttö kouluilla hidastaa myös MDM:n käyttöönottoa (rekisteröinti päättyy aikakatkaisuun). Käyttöönottovaiheessahan laite rekisteröidään SaitaOpen verkosta käsin, jonka jälkeen ohjeessa toimenpiteenä on SaitaOpenin unohtaminen ja eduLappeeseen siirtyminen.

________________________________________
Syyskuussa MobileIronin MDM-ratkaisu käyttöön iPadien etähallintaan

Syyskuun aikana koulujen iPadeja aletaan siirtää keskitettyyn hallintaan. Kaupunki on hankkinut MobileIron-MDM-ratkaisun.

Koulujen tvt-vastaavat/rehtorit saavat ensi koulutuksen uusien laitteiden käyttöönotosta MDM:n avulla. Koulutus pidetään 9.9. klo 13 - 15 Kimpisen koulun pienessä auditoriossa.

Lue lisää ohjeista

________________________________________
Digivirtaa lukiokoulutukseen

 digivirtaa.JPG

 

Lukiokoulutus on suuren murroksen äärellä. Opiskelijat tuovat lukioon omat koneet ja sähköinen päättökoe häämöttää joko näköpiirissä. 

Syksyllä 2015 käynnistyy Etelä-Karjalassa lukion opettajille tarkoitettu koulutushanke, jonka tavoitteena on johdattaa opettajat lukion opetuksen sähköistämiseen ja sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Koulutuskuvaukset ja linkit ilmoittautumislomakkeeseen löytyvät täältä.

Lisätietoja: Timo Kainulainen, 0505939456 tai etunimi.sukunimi (ät)lappeenranta.fi

 

Mediakeskus toivottaa opettajat ja oppilaat tervetulleiksi maksuttomiin koulutuksiin ja mediapajoihin!

Tietoa koulutuksista löydät Koulutus -välilehdestä.

_________________________________________________________________

Hankkeet
Tekla